Tietoa hankkeesta

Aivotreenit- hanke (2016-2018)

Päijät-Hämeen Muistiyhdistyksen "AIVOTREENIT  – aivojen huoltamista kognitiivisen harjoittelun avulla” -hanke (2016-2018) alkoi huhtikuussa 2016. Aivotreenit -hankkeen tavoitteena on kouluttaa vapaaehtoisia aivotreeniohjaajia ympäri Suomen ja valmistaa materiaalia tavoitteelliseen aivojen harjoittamiseen. Hankkeessa on luotu Ahaa! koulutusmateriaali ja -runko sekä koulutetaan ohjaajakouluttajia. Vapaaehtoisten kouluttaminen aloitettiin Päijät-Hämeessä loppuvuodesta 2016.

Hanke jatkaa PääOma -hankkeen jalanjäljillä kognitiivisen harjoittelun ja kuntoutumisen parissa. PääOma-hankkeen ryhmätoiminta ja aivotreeniohjaaja- sekä IE-verkoston koordinointi siirtyi Aivotreenit-hankkeen alle elokuussa 2016. Tietoa PääOma hankkeen kokemuksista ja IE-menetelmästä löydät täältä

Päijät-Hämeen Muistiyhdistyksen toiminnasta löydät tietoa yhdistyksen www-sivuilta; www.ph-muistiyhdistys.fi

Ryhmätoiminta

Ryhmissä harjoitetaan aivoja rennossa ilmapiirissä Ahaa! tehtävien avulla. Ryhmiä on sairastuneille ja ennaltaehkäiseviä ryhmiä aivojen huoltamisesta kiinnostuneille. Ryhmiä ohjaa hankkeen työntekijät tai koulutetut vapaaehtoiset. Ryhmät ovat tällä hetkellä täynnä. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut osallistumaan mahdollisiin uusiin ryhmiin.

ryhmä

Koulutukset

Hankkeessa koulutetaan vapaaehtoistyöntekijöitä Ahaa! aivotreeniä yhdessä ryhmän ohjaajiksi sekä Aivoterveyslähettiläiksi (Yhdessä kohti aivoterveyttä –koulutus). Lisäksi järjestetään ammattilaisille kognitiivisen harjoittelun koulutusta.

Lue lisää koulutuksista Koulutukset sivulta

Hankkeessa työskentelevät

Projektivastaava

Elisa Ahonen
p. 050 569 6311

Projektityöntekijä

Elina Taipale
p. 050 407 2254

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@ph-muistiyhdistys.fi

Ahaa! -materiaalin työryhmässä myös:

Päivi Nilivaara (Kognitiivisen harjoittelun asiantuntija, Innoline Oy | paivi.nilivaara(at)innoline.fi) ja Laura Mellanen (Visuaalinen suunnittelija)