Tietoa hankkeesta

Aivotreenit- hanke (2016-2018)

Päijät-Hämeen Muistiyhdistyksen "AIVOTREENIT  – aivojen huoltamista kognitiivisen harjoittelun avulla” -hanke (2016-2018) alkoi huhtikuussa 2016. Aivotreenit -hankkeessa koulutettiin vapaaehtoisia aivotreeniohjaajia ympäri Suomen ja valmistettiin materiaalia tavoitteelliseen aivojen harjoittamiseen (Ahaa! materiaalipaketti ja koulutus- sekä ryhmätoiminnanmalli). Hankkeessa on luotu Ahaa! koulutusmateriaali ja -runko sekä koulutettu Ahaa!-ohjaajakouluttajia.

Hanke päättyy elokuussa 2019.

Hanke jatkoi PääOma -hankkeen jalanjäljillä kognitiivisen harjoittelun ja kuntoutumisen parissa. PääOma-hankkeen ryhmätoiminta ja aivotreeniohjaaja- sekä IE-verkoston koordinointi siirtyi Aivotreenit-hankkeen alle elokuussa 2016. Tietoa PääOma hankkeen kokemuksista ja IE-menetelmästä löydät täältä

Päijät-Hämeen Muistiyhdistyksen toiminnasta löydät tietoa yhdistyksen www-sivuilta; www.ph-muistiyhdistys.fi

Ryhmätoiminta

Ryhmissä harjoitetaan aivoja rennossa ilmapiirissä Ahaa! tehtävien avulla. Ryhmiä on sairastuneille ja ennaltaehkäiseviä ryhmiä aivojen huoltamisesta kiinnostuneille. Ryhmiä ohjaa hankkeen työntekijät tai koulutetut vapaaehtoiset.

ryhmä

Koulutukset

Hankkeessa koulutettiin vapaaehtoistyöntekijöitä Ahaa! aivotreeniä yhdessä ryhmän ohjaajiksi sekä Aivoterveyslähettiläiksi (Yhdessä kohti aivoterveyttä –koulutus). Lisäksi järjestettiin ammattilaisille kognitiivisen harjoittelun koulutusta.

Kaikista Aivotreenit hankkeen järjestämistä Ahaa! -koulutuksista (v. 2016-2019) on kerätty koulutuspalautteet osallistujilta, jossa on pyydetty palautetta koulutuksesta, tehtävistä ja koulutusjärjestelyistä. Palautteita hyödynnettiin tehtävien, toimintamallin ja koulutuksen kehittämisessä läpi hankkeen ajan. Palautekoonnit ovat luettavissa täältä.

 

Hankkeessa työskentelevät

Projektivastaava

Elisa Ahonen
p. 050 569 6311

Projektityöntekijä 22.2.19 saakka

Elina Taipale
p. 050 407 2254

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@ph-muistiyhdistys.fi

Ahaa! -materiaalin työryhmässä myös:

Päivi Nilivaara (Kognitiivisen harjoittelun asiantuntija, Innoline Oy | paivi.nilivaara(at)innoline.fi) ja Laura Mellanen (Visuaalinen suunnittelija)